ISO 9001 Standardı, esas olarak bir kontrol mekanizmasıdır. Bu standardın amacı, hata ve kusurları azaltmak, ortadan kaldırmak ve daha önemlisi oluşabilecek hata ve kusurları önlemektir. Standart, direkt olarak ürün ve hizmet kalitesiyle ilgili değil, yönetim sisteminin kalitesi ile ilgilidir.
Gencer Ambalaj'da ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'nin firmaya entegresi ile her problem bir iyileştirme fırsatı olarak görülür. Problemin bir daha tekrarlanmamasını sağlamak, çözümünden daha önemlidir.
Gencer Ambalaj, TR-057 lisans numarası ile EPAL Üretici Lisansı 'na sahiptir.
Paletlerin üretilmesi ve tamir edilmesi yetki dâhilinde olup kalite kontrolü uluslararası gözetim şirketleri tarafından denetlenmektedir.
EPAL tarafından verilen lisans ile üretilebilen EPAL paletler tüm dünyada geniş bir dağıtım ve üretim ağına sahiptir.
EPAL Paletlerin ölçüleri, nem oranı, üretim aşamasında kullanılan metal çiviler, montajlama koordinatları ve tahta ölçüleri belirli standartlara sahiptir.
EPAL paletler, ısıl işlemden geçmiş olmaları nedeniyle bakteri ve böcek barındırmazlar. Dünyanın bütün ülkelerindeki gümrüklerden sorunsuz geçerler.
ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ilgili yasal mevzuatlar çerçevesinde kuruluştaki söz konusu riskleri ortadan kaldırarak veya en aza indirerek, sağlıklı, güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak ve bu ortamı yönetmek için oluşturulmuş yönetim sistemidir.
Gencer Ambalaj, ISO 45001 ışığında çalışma ortamlarında alınan tedbirlerle, işletmeyi tehlikeye sokabilecek olası tehlikeleri en asgari düzeye indirerek, işletme güvenliğini sağlar ve güvenlik kültürünü güçlendirir.
FSC® orman ürünleri ile ilgili üretim/satış yapan firmaların ürünlerinin, Orman Yönetim Konseyi'nin belirlediği standartlara uygun olarak üretildiğini gösteren bir belgedir. Orman Yönetim Konseyi 1993 yılında kurulmuş dünya çapında bir organizasyondur.
Gencer Ambalaj, 'Sürdürülebilir Üretim' anlayışının benimsenmesi ve firma bünyesinde uygulanabilirliğini destekleyerek ürünlerinin bilinçli ve uluslararası standartlara uygun şartlarda elde edilmesini sağlamaktadır.
Gencer Ambalaj'ın FSC® sertifikalı ürün listesine ulaşmak için tıklayınız.
Türkiye'de uygulama yapma ve işaretleme lisanslarını, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından verilir.
İşlem yapma ve işaretleme yetkisi için 04 Mayıs 2004 tarih 25452 sayılı Resmi Gazetede yayınlan “ Bitki Sağlığı Önlemlerine Yönelik Ambalaj Malzemelerinin İşaretlenmesi Hakkında Yönetmelik” şartlarını taşıyan firmaların, Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. İlgili müdürlüğün incelemelerine müteakip, yerinde yapılacak inceleme raporu sonrası varılan değerlendirme sonucu yeterli kabul edilen palet firmalarına, işlem yapma ve işaretleme yetkisi verilmektedir.
ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemi, işletmelerin çevreye verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkün ise ortadan kaldırılabilmesi için geliştirilen bir yönetim modelidir.
Gencer Ambalaj, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ile ürünün, hammaddeden başlayıp nihai ürün haline getirilerek müşterilere sunulmasına kadar geçen sürecin her aşamasında çevresel faktörlerin belirlenmesi ve bu faktörlerin gerekli muayeneler ve önlemler ile kontrol altına alınmasını sağlamaktadır.
Gencer Ambalaj, TR-125 lisans numarası ile EPAL Tamirat Lisansı 'na sahiptir.
Paletlerin üretilmesi ve tamir edilmesi yetki dâhilinde olup kalite kontrolü uluslararası gözetim şirketleri tarafından denetlenmektedir.
Dünyanın en güvenilir taşıma sistemi olarak bilinen EPAL paletler sağlamlığı ve çevreci olma özelliği sayesinde tamir edilerek defalarca kullanılabilmektedir. EPAL paletleri tamir etmek için Epal Tamirat Lisans'ı alma mecburiyeti vardır.
Sıfır Atık, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim şeklidir.
Gencer Ambalaj, ofis alanlarından - üretim alanlarına kadar tüm süreçlerde 'Sıfır Atık' yaklaşımını esas alarak çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesini ve çevre risklerinin azalmasını sağlar.
Gencer Ambalaj olarak, “Hava Emisyon” ve “Ambalaj Atığı Geri Kazanım” konularında çevre izin ve lisans yönetmeliği kapsamında faaliyet belgemiz bulunmaktadır.
Çevre İzin Ve Lisans Yönetmeliğine göre 2872 sayılı Çevre Kanunu, alınması gereken çevre izin ve lisansı sürecinde uyulacak usul ve esasları düzenlemektedir. Bu yönetmelik uyarınca; faaliyet belgesi Bakanlık veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından verilir.